Nieuw rallywapen bij Hyundai

De i20 N Rally2 bouwt voort op de vijf jaar ervaring van onze Customer Racing-afdeling met de i20 R5 en levert een verbeterd allround pakket. De auto is gebaseerd op de sterke basis van het nieuwe i20 N-chassis van op de openbare weg.

“De i20 R5 was de eerste auto van onze Customer Racing-afdeling en de nieuwe i20 N Rally2 laat zien hoe ver we zijn gekomen in de vijf jaar sinds de oprichting van de afdeling”, aldus teambaas Andrea Adamo. “Elk onderdeel van de nieuwe auto is een verbetering ten opzichte van het origineel, dankzij het werk van ons toegewijde team van ontwerpers en ingenieurs.”

Met uitzondering van de sequentiële versnellingsbak met vijf versnellingen van de i20 R5, is bijna elk ander onderdeel van de i20 N Rally2 gloednieuw, inclusief de 1,6-liter turbomotor.

Nieuwe ophangingscomponenten en dempers geven de auto meer rij-vriendelijke rijeigenschappen op alle oppervlakken – van vitaal belang voor de Rally2-categorie, die de basis vormt voor nationale en regionale kampioenschappen en WRC 2- en WRC 3-klassen.

Het ontwerpproces begon in januari 2020 met een gespecialiseerde groep ontwerpers en ingenieurs die gebruik maakten van de ervaring van het i20 R5-project. Daarbij hebben ze kunnen profiteren van de fantastische groei van Customer Racing sinds 2015, waardoor de afdeling is uitgegroeid van een handvol mensen tot een team van 60.

De i20 N Rally2 streeft ernaar het succes van de i20 R5 voort te zetten, die sinds zijn debuut in 2016 talloze titels heeft opgeëist bij onze klanten. Onze i20 R5-klantenteams zullen hetzelfde hoge niveau van ondersteuning blijven ontvangen, ononderbroken door de ontwikkeling van de nieuwe auto.

Andrea Adamo: “Onze focus ligt nu op het testen van de i20 N Rally2 om elk aspect van het ontwerp verder te ontwikkelen om de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren, terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat het rijgedrag elk van onze klanten in staat stelt om de best mogelijke resultaten te behalen wanneer ze in 2021 met de auto gaan concurreren. ”

Foto’s: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws