Podiums voor SRT, Lémeret pakt eerste overwinning in de Toyota GR Supra

Valentin Hasse-Clot en Theo Nouet komen dichter bij het winnen van de GT4 European Series Silver Cup met een indrukwekkende overwinning in de eerste race op Spa-Francorchamps.

Foto met dank aan Total 24 Hours of Spa

Door de regen in de Belgische Ardennen begon race 1 achter de safety-car, maar toen het veld werd losgelaten, reed de #27 AGS Events Aston Martin onmiddellijk weg van de rest van het veld en behaalden ze onbedreigd de overwinning. De tweede plaats was voor het duo J.Kasperlik/B.Buus in de Porsche 718 Cayman GT4 Allied Racing.

Foto met dank aan Total 24 Hours of Spa

De laatste podiumplaats werd behaald door de #30 van SRT Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG.

Foto met dank aan Total 24 Hours of Spa

In race 2 was de overwinning voor de #8 CMR Toyota GR Supra GT4 van Stéphane Lémeret en Gael Castelli. In zijn tiende race in de GT4 European Series gaven Stéphane Lémeret en Gael Castelli de nieuwe Toyota zijn eerste overwinning overall. Het was de tweede keer dat de #8 Toyota dit seizoen een klasse-overwinning behaalde.

Foto met dank aan SRT

Het #30 SRT Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG eindigde op de tweede plaats, 13.480s achter de #8 CMR Toyota, met Nicolas Gomar van AGS Events als derde overall en eerste in de Am categorie in de #89 Aston Martin.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws