Nieuwe route voor Zweden 2021

De enige echte sneeuwrally op de kalender van het WRC, in Zweden, wordt volgend jaar in regio’s verreden waar de kans op sneeuw hoger is dan de huidige regio. Dit jaar werd de rally ingekort door een gebrek aan sneeuw, de organisatie wil dit risico niet meer nemen.

De wedstrijd zal volgend jaar voor meer dan 90% hertekend worden, het noorden van Värmland en de naburige regio Dalarna zullen worden opgezocht. Het centrum van de rally blijft in Torsby.

Op donderdagavond blijft de super special in Karlstad de openingsproef, op vrijdag staan twee nieuwe lange proeven te wachten in de buurt van het dorp Lima. Dit is ongeveer een 120km noordelijker dan Torsby. Deze proeven zullen twee maal verreden worden om de vrijdag dan te eindigen met Hagfors en Torsby.

Op zaterdag trekt men richting Noorwegen met de proeven Röjden en de nieuwe Skrockarberget. Kristinefors, ook een nieuwe proef, en Vargåsen, met Colin’s Crest, zijn de volgende uitdaging op zaterdag. Allen worden tweemaal gereden met een herhaling van de Torsby-sprint die de dag afsluit.

Zondag start men met de nieuwe Kindsjön proef, voorafgaand aan een dubbele run door Likenäs, die in omgekeerde richting zal verreden worden.

Foto: @World Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws