Gedefinieerde tracklimits voor de 24 Hours of Spa 2020

Er was de afgelopen dagen heel wat commotie omtrent de gewijzigde limieten van het mooiste circuit van de wereld. Eén van de oorzaken was het personeelsgebrek waar de huidige pandemie de oorzaak van is en was. Die gewijzigde limieten maakten dat verschillende geasfalteerde uitloopstroken gebruikt werden als een deel van het circuit, maar dat leidde er in feite toe dat je niet meer op het gebruikelijke circuit reed. Een ander gevolg van het gebruiken van die uitloopstroken was het gevaar voor incidenten vermits de originele uitloopstroken hun nut hebben voor de originele vorm van het circuit uiteraard, want uitloopstroken voor de uitloopstroken … die zijn er niet.

Maar er zijn nu daaromtrent dan toch enkele regels gemaakt. In een rapport van de wedstrijdleider staat dat het rijoppervlak van het circuit afgeboord is door twee witte lijnen en dat de curbs enkel in bocht 3, 9, 17 en 19 deel zullen uitmaken van het eigenlijke circuit en dus te gebruiken zijn. In alle andere bochten moeten de wagens binnen de lijnen blijven.

Verder in het rapport wordt vermeld dat degenen die hieraan zondigen bestraft zullen worden, variërend van waarschuwingen tot drive-through penalties.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws