Bottas vertrekt vanop pole straks

Valtteri Bottas mag vanop pole vertrekken op het circuit van Imola met naast zich op de eerste startrij Lewis Hamilton. Het verschil tussen beide Mercedes rijders, slechts één tiende van een seconde! Max Verstappen eindigde opnieuw op de plaats waar we hem al heel vaak zagen dit seizoen, plaats drie. Deze keer start Pierre Gasly naast de Nederlander in de Alphatauri Honda. Tussen beide Ferrari rijders zitten opnieuw zeven plaatsen, Leclerc op 7 en Vettel op 14.

Valtteri Bottas: “Het is nooit gemakkelijk om pole position te halen, maar ik geniet echt van deze baan. Als je hard pusht, is dat een prachtig gevoel en ik wist dat ik diep moest gaan in de laatste ronde. Voor mij waren bocht 2 en 3 iets waar ik vandaag echt aan moest werken, en ik kwam er pas aan het einde. Hetzelfde in de laatste bochten, waar ik met wat instabiliteit had geworsteld, maar ik wist dat ik echt moest pushen aan het einde, dus ik waagde het en de auto draaide gewoon netjes in. Ik was in staat om de kleine winst te vinden die ik nodig had en het is een geweldig gevoel als je dat voor elkaar krijgt – ik had zeker de bibber daarna! Morgen wordt het een goed gevecht: het is een van de langste runs op de kalender naar bocht 1, dus Lewis en Max zullen ongetwijfeld achter me aan zitten. Maar het is een goede plek om te beginnen en hopelijk is het tempo goed. Game on!”

Foto: Mercedes Petronas Formula One Team

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws