Anonieme race voor Dries Vanthoor en Charles Weerts in Oschersleben

Dit weekend is de ADAC GT Masters te gast op het Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland. Het is zoals bij vele raceklasses de laatste manche van het seizoen en dus staat er heel wat op het spel. Door een mindere kwalificatie mocht het duo Dries Vanthoor/Charles Weerts pas starten vanop P15. Derde Belg aan de start Niels Lagrange vertrok met zijn Lamborghini Huracan GT3 Evo voor het team GRT Grasser Racing Team vanop P28.

Na een mindere start viel Charles Weerts terug naar P17. Na een minuut of twintig in de race was er een zware crash tussen Niels Langeveld en Nikolay Rogivue. Dit bracht meteen een rode vlag boven, want er lag olie op de baan en dat moest opgekuist worden. Na een stop van twintig minuten begon de race terug met Michael Ammermüller aan de leiding in de SSR Performance Porsche.

foto met dank aan ADAC GT Masters (facebook)

Na de verplichte pitstop komt Dries Vanthoor pas als drieëntwintigste terug naar buiten. Mede door een foutje van Weerts net voor het binnenkomen. Met nog twintig minuten te gaan moet de safety car nog eens buitenkomen, want Dorian Boccolacci moet zijn Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes aan de kant zetten. Zelfs de brandweer moet er even aan te pas komen. Gelukkig zijn er geen gewonden en kon de race vijf minuten later opnieuw verder gaan.

foto met dank aan Motorsport Arena Oschersleben (facebook)

De rest van de race verliep zonder ongelukken en Vanthoor kon zich uiteindelijk nog terugvechten naar P15. Race 1 werd gewonnen door SSR Performance van het Duo Ammermüller/Engelhart. De derde Belg, Niels Lagrange parkeert zijn Lamborghini op P19.

Morgen is er nog kwalificatie om 8:30 en de race om 13:10. Iets na twee uur zit dan ook de GT Masters erop.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws