Nicolas Baert pakt rookie titel in TCR Europe

Vorig weekend reed hij nog zijn allereerste race in de WTCR in Aragon, wat hij goed deed met een elfde plaats als beste resultaat. Dit weekend was het opnieuw voor de prijzen voor rookie Nicolas Baert. De TCR Europe in Jarama was de laatste manche van het seizoen en Baert deed nog mee voor het kampioenschap.

Race 1 was er een vol spektakel met maar liefst twee safety cars in vijftien rondes. Onze landgenoot had zijn Comtoyou Racing Audi RS3 LMS op P7 gezet, maar verloor op vier rondes zijn plaats en moest genoegen nemen met P8. Kampioenschapsleider Mike Halder verloor de controle over zijn Honda en trok Franco Girolami mee in een crash die de tweede safety car buiten bracht en waardoor Mehdi Bennani, die P4 pakte, race 2 mocht beginnen als leider. Mikel Azcona werd vanaf polepositie niet bedreigd en kon zijn Cupra naar de overwinning leiden.

foto met dank aan TCR Europe (facebook)

In race 2 werd er gebruik gemaakt van een reverse grid uit Q1 en dus mocht Nicolas Baert vanop P3 vertrekken. Maar na een mindere start zakte onze landgenoot weg naar P8. Na een korte safety car door een crash van Mike Halder verliep race 2 verder zonder ongelukken en kon Filippi makkelijk naar de overwinning rijden. Baert kon zich nog herpakken en reed na een paar mooie inhaalmanoeuvres naar P5.

Mehdi Bennani reed zichzelf naar een mooie zilveren plak in race 2 en pakt daarmee de TCR Europe titel. Nicolas Baert heeft de rookie titel te pakken en eindigt mooi derde in het overall klassement.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws