Müller houdt titelstrijd levend

De 17de en voorlaatste race in het prestigieuze kampioenschap van de ‘Deutsche Tourenwagen-Masters’ werd afgelopen middag een waar duel tussen de Zwitser Nico Müller en de Duitser René Rast. Het was uiteindelijk Müller die nipt voor Rast over de finishlijn reed en zo de titelstrijd levend houdt. Het verschil tussen beide heren bedraagt nu nog maar 13 punten. Robin Frijns maakte aanvankelijk nog een waterkansje op die titel, maar hij eindigde zevende en kan de titelambities opbergen.

Foto met dank aan DTM

Zenuwslopend, zo zou je de race van vandaag kunnen omschrijven. Beide titelkandidaten gaven elkaar geen duimbreed toe en kwamen zo nu en dan ook met elkaar in contact. Dat was al in de eerste bocht na de start het geval wanneer Müller aan de binnenkant Rast voorbijging, maar achteraan het veld kwam het tot een incident, twee wagens gingen de grindbak in en de safety car kwam een eerste keer het circuit op. Maar ook na de herstart in ‘Indy-style’ bleef Müller aan de leiding. Met nog 39 minuten en drie ronden op de teller ging Rast Müller voorbij, maar de Zwitser gaf zijn concurrent niet de kans om ver uit te lopen.

Müller ging pitten en één ronde later volgde ook Rast, maar bij het uitkomen van de pitlane stond de #33 nog op koude banden en Müller nam de koppositie terug over. Rast zakte zelfs nog even terug naar de vierde plaats maar stelde in de 28ste ronde terug orde op zaken en nestelde zich terug op P1. Een ronde later ging Glock in fout en de safety car moest een tweede keer de baan op.

Met nog vijf ronden te gaan volgde de herstart, Rast bleef netjes aan de leiding maar Nico Müller dacht daar anders over en ging met nog drie ronden voor de zwart-wit geblokte vlag zijn concurrent voorbij en gaf de leiding niet meer af.

Foto met dank aan DTM

Achter beide kemphanen werd Jamie Green derde, de vierde plaats was Loïc Duval die zijn teamgenoot Mike Rockenfeller op de vijfde plaats zag finishen. Dat maakt dat de top 5 weer helemaal ingenomen wordt door Audi. De eerste BMW, die van Jonathan Aberdeen zien we terug op de zesde plaats.

“Wat een spectaculaire race, niet te geloven. Ik wist dat het mogelijk was en mijn team heeft dan ook een cruciale rol gespeeld in deze overwinning. De pitstop en de strategie van de race waren perfect. Ik heb goed gebruik kunnen maken van de ‘push-to-pass’ en van de DRS, maar het kon evengoed anders uitdraaien. Maar het resultaat is er nu en ik heb zeven punten goedgemaakt. Op naar morgen, er kan nog vanalles gebeuren,” besluit een enthousiaste Nico Müller.

Foto met dank aan DTM

“Ik heb nog een marge van 13 punten,” dient Rast van antwoord. “Na mijn tweede plaats in deze race is dus eigenlijk nog alles in orde voor mij en dat is het belangrijkste. Ik was thans zinnens om nog een aanval te plaatsen, maar ik moet ergens de indicatie van de laatste ronde gemist hebben, vermoedelijk omdat ik zo dicht op Müller hing. Hoe dan ook, ik ben tevreden van de race en mijn tempo, een plaats op het podium morgen is genoeg voor de titel,” besluit Rast.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws