René Rast op pole van de voorlaatste race

De Duitser René Rast start deze namiddag van op de pole positie van de voorlaatste race van de DTM.

In het eerste gedeelte van de kwalificaties liet Rast na een dikke vijf mijnuten al een snelle tijd van 1:28.434 noteren, een tijd die een halve seconde sneller was dan de tweede tijd van Green en Müller die even snel waren.

Na de pauze van twee minuten werden de tijden nog wat verscherpt. Müller kwam nog terug tot op 0.019 sec. van Rast maar die deed er in zijn laatste ronde nog een schepje boven met een tijd van 1:28.405. Müller moest dan nog binnenkomen maar kon zijn tijd bij zijn laatste poging niet meer verbeteren (+0.048). Jonathan Aberdeen reed in zijn BMW de derde tijd.

Aanvankelijk leek het of de problemen van Frijns achter de rug waren, maar niets bleek minder waar te zijn. Een achtste (1:29.137) plaats voor onze noorderbuur is immers niet van zijn gewoonte.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws