Müller start het weekend met snelste tijd

De Zwitser Nico Müller laat er geen gras over groeien. “We gaan all-in!” Dat waren Müller’s woorden tijdens de traditionele persconferentie op de openingsdag van de laatste DTM-race dit weekend op de Hockenhemring. Müller, die 19 punten moet goedmaken op René Rast, reed in de tweede vrije training op het 4.574 km lang circuit een tijd van 1m 29.281 sec., meteen goed voor de snelste tijd van de dag.

In de eerste vrije training bepaalden de heren van Audi het tempo. Mike Rockenfeller reed in die eerste ‘free practice’ met 1:29.594 de snelste tijd, gevolgd door René Rast (+ 0.144) en Ferdinand Habsburg ((+0.157). Jamie Green en Loïc Duval maakten de top 5 compleet. De eerste BMW, die van Timo Glock, zien we pas terug op de zevende plaats. Minder goed verging het Robin Frijns, die in theorie nog steeds kans maakt op de titel, hij had problemen met de wagen ondervond.

Foto met dank aan DTM

De tweede vrije training was een kolfje naar de hand van Müller die de snelste tijd van de dag op de tabellen zette (1:29.218). “De tijden in die vrije trainingen hebben eigenlijk niet overdreven veel belang, maar het doet natuurlijk wel deugd om bovenaan die tabel te staan. Ik heb vertrouwen in mijn wagen en dat komt dan ook tot uiting in de rondetijden. Dat is echter niet altijd het geval, maar nu zitten de wagen en ik op één en dezelfde lijn en dat geeft me een goed gevoel voor de races,” aldus Nico Müller.

Jamie Green reed in die tweede vrije training de tweede tijd (+0,080), gevolgd door Rast op P3 (+0,096).

Foto met dank aan DTM

De verschillen zijn andermaal miniem. BMW presteerde met Glock, Van der Linde en Wittmann, respectievelijk op de plaatsen vier, vijf en zes, iets beter dan in FP1. Frijns liet in deze vrije training een achtste tijd (+0.796) optekenen.

Om 10.30 uur start de kwalificatie en om 13.30 uur wordt het startschot gegeven van de voorlaatste races in de DTM.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws