DTM kijkt naar de toekomst

Net voor het laatste weekend van de Deutsche Tourenwagens-Masters in Hockenheim kijkt de organisatie al wat vooruit naar volgend seizoen, 2021 zal dan ook heel wat veranderingen met zich meebrengen. Er is ook een volledig nieuwe kalender waar er geen plaats meer is voor Spa-Francorchamps, maar wel weer een manche op het circuit van Zolder.

De DTM zal vanaf 2021 worden uitgevoerd met sportauto’s op basis van het GT3-reglement van de FIA. De nieuwe manier van starten zal voor veel actie op de circuits zorgen: de ‘DTM-formatiestart’, een rollende start in close-formatie in IndyCar-stijl. De verplichte bandenwissel blijft een vast onderdeel, dat in de kortst mogelijke tijd moet worden voltooid met maximaal zes monteurs en tweewielers. Bestuurdershulpmiddelen zoals een antiblokkeerremsysteem (ABS) en tractiecontrole blijven toegelaten. Nieuw is de succesballast met 25, 18 en 15 kilogram voor de drie best geplaatste coureurs, die van toepassing is in de daaropvolgende race.

Klassieke evenementen zijn ook een integraal onderdeel van het DTM-platform. Afhankelijk van het circuit worden verschillende aspecten van de klassieke autosport belicht, bijvoorbeeld auto’s van de legendarische Groep C op de Norisring, historische Formule 1-wagens op de Nürburgring en de Hockenheimring of legendarische toerwagens van de DTM.

In 2023 zou DTM Electric zijn debuut kunnen maken. Het is geconceptualiseerd als een onafhankelijke serie die in de toekomst een van de vijf pijlers van het DTM-platform zal zijn, naast DTM, DTM Trophy, DTM Classic en DTM Esports. DTM Electric moet technologie, innovatie en hoge prestaties combineren in een aantrekkelijk autosportformaat, waarin toekomstige elektrische productieauto’s van fabrikanten of mobiliteitsaanbieders zullen racen met publieke aantrekkingskracht. Het belooft spectaculaire races met krachtige, efficiënte en snelle auto’s, een kostenefficiënt modulair concept en veiligheid op het hoogste niveau. Het plan omvat sprintraces met een duur van ongeveer 30 minuten en de mogelijkheid om de accu’s automatisch te vervangen tijdens de verplichte pitstop.

Hockenheim, Germany: DTM Hockenheimring, 2020

DTM 2021 kalender:

1. 28–30 mei: Igora Drive, St. Petersburg (RUS) (nog niet bevestigd)
2. 11–13 of 18-20 juni: Monza (ITA)
3. 02–04 juli: Norisring (GER)
4. 23–25 juli: DEKRA Lausitzring Grand Prix (GER)
5. 06–08 augustus: Zolder (BEL)
6. 20–22 augustus: Nürburgring (GER)
7. 03–05 september: Red Bull Ring (AUT)
8. 17–19 september: Assen (NED)
9. 01–03 oktober: Hockenheim (GER)


Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws