Belgisch succes in Italië

De 39ste Trofeo ACI Como werd dit weekend verreden, zes proeven stonden op het menu. Alle toppers van het kampioenschap stonden aan de start, maar ook Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul in de M-Sport Ford Fiesta Rally2. Het duo was andermaal goed op dreef en schreef drie van de zes proeven op hun naam, wat voldoende was voor de eindoverwinning.

De tweede plaats ging naar Andrea Nucita in de Hyundai i20 R5 met een achterstand van 11.4s. De derde plaats staat op naam van Luca Bottarelli in de Skoda Fabia R5 Rally2, slechts 2.5s achter Nucita.

UITSLAG

Er was ook een nevenwedstrijd voor WRC wagens, de Trofeo ACI Como – Supercoppa WRC Italia. Corrado Fontana was hier overduidelijk de snelste met zes snelste tijden en meer dan 2 minuten voorsprong op de Zwitser Mirko Puricelli. Luigi Fontana moest nog eens 2 minuten extra toegeven op de winnaar.

UITSLAG

Foto Fourmaux-Jamoul: Massimo Bettiol (FB M-Sport)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws