Zilver in de junior categorie voor Vanthoor/Weerts

Met drie rode vlaggen was de kwalificatie deze morgen geen makkelijke opdracht voor de rijders. Uiteindelijk slaagde Dries Vanthoor erin om de Team WRT Audi R8 LMS op de derde rij te zetten. De teamgenoot van Niels Lagrange, Clemens Schmid stond halverwege nog op polepositie, maar moest tevreden zijn met P23. Raffaele Marciello wist zijn KNAUS – Team HTP-WINWARD Mercedes-AMG GT3 Evo op polepositie te plaatsen.

foto met dank aan ADAC GT Masters (Facebook)

Bij de start van de race liep het ook meteen fout en werd de rode vlag al voor de vierde keer vandaag bovengehaald. Bij een zware crash op de start-finish lijn waren maar liefst vijf wagens betrokken waaronder titelverdediger Kelvin Van Der Linde in de Rutronik-Racing Audi. Iedereen was gelukkig ongedeerd en de race kon twintig minuten later terug hervat worden.

Bij de start verloor Vanthoor meteen een positie, maar hij kreeg die gratis terug door een drive through van Albert Costa Balboa. Hij kon nadien wel goed mee met het tempo en deed mee voor P4 tot aan de verplichte pitstop. Ondertussen reden Marciello in de Mercedes en Mirko Bortolotti in de #30 Team WRT Audi verder weg van de rest.

foto met dank aan ADAC GT Masters (facebook)

Na de verplichte pitstop mocht Charles Weerts proberen om de laatste race van het ADAC GT Masters seizoen tot een goed einde te brengen. Ondertussen had Niels Lagrange ook een kleine aanrijding met Niels Langeveld. Gelukkig zonder veel erg. Weerts had het wat moeilijk om het tempo te volgen bij het begin van zijn stint. Hij zakte weg naar P7 nadat hij was gepasseerd door Mick Wishofer in de Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes.

Uiteindelijk kon Weerts P7 makkelijk vasthouden tot het einde van de race. Zij reden daarmee naar een tweede plek in Junior categorie in deze race. Niels Lagrange werd na een paar mooie inhaalmanoeuvres vijftiende. De overwinning was voor Philip Ellis van KNAUS – Team HTP-WINWARD. Hij werd niet meer bedreigd nadat hij de Mercedes-AMG GT3 Evo had overgenomen van Raffaele Marciello. Het duo Ammermüller/Engelhart van SSR Performance wint het kampioenschap nadat ze pas gisteren de leiding hadden overgenomen van het duo Patric Niederhauser/Kelvin van der Linde.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws