Een afscheid in schoonheid

De heren aan het stuur van de Toyota TS050 HYBRID #7 ,Conway, Kobayashi en Lopez, mogen zich wereldkampioen noemen van het 8ste seizoen FIA WEC. Kamui Kobayashi reed onder de geblokte vlag door een goeie minuut voor op de #8 met Kazuki Nakajima aan het stuur. Het einde van de Toyota’s wordt in schoonheid gevierd!

De strijd om plaats drie algemeen en de overwinning in de LMP2 was op zijn minst spannend te noemen. Het Jota team lag aan de leiding maar moest op het einde toch de duimen leggen voor Jackie Chan DC Raing. Nyck De Vries reed voor Racing Team Nederland als derde in LMP2 over de finish.

LM GTE PRO
Maxime Martin mocht de wedstrijd in de Aston Martin uitrijden en eindigde zo als vierde in de klasse PRO. Twee Porsches van het GT Team verdeelden de plaatsen één en twee. De Ferrari van Af Corse werd derde.

LM GTE AM
Ook hier Porsche vooraan, Team Project 1, met Larry Ten Voorde, mogen de bloemen meenemen naar huis. Tweede plaats voor Dempsey – Proton Racing en de derde plaats voor de Ferrari van Af Corse.

UITSLAG

Foto: Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws