Tweemaal brons voor Antoine Potty

In race 1 van de GT4 European Series op Circuit Paul Ricard werd Antoine Potty samen met Timothe Buret in de CMR Toyota GR Supra GT4 derde. Nadat Potty vanop polepositie mocht starten, reed hij aan de leiding tot aan de pitstops. Door een betere strategie kwam Xavier Lloveras aan de leiding in de NM Racing Team Mercedes AMG GT4. Drie rondes na de pitstop moest Buret ook de V8 Racing Chevrolet Camaro GT4.R voor laten. Hij reed daarna wel makkelijk naar de laatste podiumplaats.

#15 NM Racing Team Mercedes AMG GT4 Lloveras – Ibañez | SRO/Brecht Decancq Photography

Er deed ook nog een Belg mee voor het kampioenschap, maar na een zesde plaats en door net achter zijn dichtste concurrent te eindigen moest Stéphane Lémeret zich tevreden stellen met zilver in het kampioenschap. De derde Belg in race 1, Esteban Muth, werd met de SRT – Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4 zevende.

Race 2 werd verreden in de volledige duisternis en het was opnieuw NM Racing Team die met de overwinning ging lopen. Voor Antoine Potty was het een ware inhaalrace en hij kon uiteindelijk samen met Timothé Buret de laatste podiumplaats vastleggen. P2 was voor V8 Racing met onze noorderburen Jop Rappange en Thijmen Nabuurs achter het stuur. Ook SRT – Selleslagh Racing Team met Esteban Muth en Kenneth Heyer hadden een sterke race. Zij eindigden op een vijfde plaats.

#31 SRT Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4 Muth – Heyer | SRO/Brecht Decancq Photography

Voor Stéphane Lémeret  en Gael Castelli was het een race en een weekend om snel te vergeten. Race 2 werd niet beëindigd voor het duo van CMR en in het kampioenschap verliezen ze hun tweede plaats in de Silver Cup aan Xavier Lloveras. Ze eindigen hierdoor hun seizoen op de laatste podiumplaats in het kampioenschap die gewonnen werd door Theo Nouet en Valentin Hasse-Clot in de AGS Events Aston Martin Vantage AMR GT4.