Grégoire Munster is er klaar voor

Grégoire Munster en Louis Louka gaan eind deze week de strijd aan voor de titel in het ERC1 Junior kampioenschap, we wensen hen in ieder geval al heel veel succes!

Grégoire: “We hebben vorig jaar de rally gereden in de Opel ADAM R2, dus we hebben wat voorkennis van de echt bochtige en ruwe asfaltproeven. Sommige zijn echt breed maar dan heb je ook wat smalle en hobbelige stukken in kleine dorpjes. Ik weet ook dat de meeste etappes van de tweede dag in omgekeerde richting gereden zullen worden en de eerste dag is er één etappe die volledig hetzelfde is. Het is niet ideaal dat we niet alles kunnen gebruiken van onze eerste deelname, maar dat hoort bij de rallysport en ik zou het niet anders willen, zo doen we ervaring op. We leiden nu het ERC1 Junior Championship, dus het doel is om voor de ERC1 Junior-overwinning te gaan en te proberen de titel te winnen, ook al weten we dat het heel moeilijk zal worden. Dat is het doel en we zullen proberen dat te bereiken. We hebben geoefend met enkele video’s van het voorgaande jaar, we hebben meerdere keren gekeken naar de proef die hetzelfde zal zijn. We hebben de gebruikelijke fysieke voorbereiding gedaan en hopelijk is dat voldoende en zijn we volledig voorbereid om het weekend aan te pakken.”

Foto: FIA ERC

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws