Jaguar Racing onthult de Jaguar I-Type 5-racewagen

Vijftig dagen voor seizoen zeven van het ABB FIA Formula E World Championship van start gaat, heeft Jaguar Racing zijn gloednieuwe elektrische racewagen, de Jaguar I-TYPE 5, onthuld tijdens een virtuele lancering.

De elektrische eenzitter beschikt over een intern ontwikkelde aandrijflijn die de komende twee seizoenen zal worden ingezet. De ingenieurs van Jaguar Racing hebben alles in het werk gesteld om de efficiëntie te verhogen, het gewicht te beperken en het zwaartepunt van de aandrijflijn te verlagen. De nieuwe ophanging van de I-TYPE 5 biedt een groter regelbereik om ze beter af te stemmen op de verschillende circuits, evenals een efficiëntere omvormer die de schakelsnelheden en prestaties verbetert. De ultramoderne inverter maakt gebruik van 24-karaatsgoud vanwege zijn sterk geleidende eigenschappen.

Foto’s met dank aan Jaguar Land Rover Belux

Sam Bird en Mitch Evans – een van de sterkste duo’s op de Formule E-grid – zullen de nieuwe racewagen besturen. Evans rijdt al voor Jaguar Racing sinds het merk in 2016 aantrad in het volledig elektrische kampioenschap. Bird, die in elk Formule E-seizoen races won, vervoegt het Britse team dit seizoen.

Jaguar Racing verwelkomt de toonaangevende materiaalspecialist Dow in het team, voor zijn eerste ABB FIA-wereldkampioenschap Formule E. Dow sluit zich aan als officiële partner en introduceert met ruim honderd jaar ervaring in de autosector een ongekende materiaalexpertise en pioniersgeest in het Jaguar Racing-team via zijn MobilityScienceTM-platform en zijn polyolefinen, polyurethaan-acryl, speciale chemicaliën en siliconentechnologieën.

Dow vervoegt de andere toonaangevende partners van Jaguar Racing, waaronder GKN Automotive, Viessmann, Castrol, Official Suppliers Alpinestars en DR1VA.

Jaguar Racing neemt de start van seizoen zeven ook te baat om nieuwe duurzame materialen te lanceren onder de naam TYPEFIBRE. Zo beschikt de I-TYPE 5 over een nieuwe prototyperacestoel, gemaakt van duurzaam gewonnen TYPEFIBRE. Hij zal bij hoge snelheden en uiteenlopende temperaturen en belastingen worden getest in omgevingen over de hele wereld in het kader van de ‘Race to Innovate’-missie van het team: de voordelen van racetechnologie delen met wegmodellen en Jaguar-klanten.

Jaguar Racing keert op 16 januari terug naar de straten van Santiago voor de eerste van veertien wedstrijden in twaalf steden.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws