Moeilijke omstandigheden tijdens dag 1

Meteen harde feiten tijdens de eerste proef vandaag voor Grégoire Munster en Louis Louka, lek en een tijdsverlies van 51,7s. Proef twee opnieuw 52,5s, proef drie 1m22, proef vier 47,1s. Na de eerste lus plaats 45 op een kleine vier minuten van de leider Nil Solans, Oliver Solberg staat op dat moment dertiende op 1min14 van de leider.

Reactie na lus 1 van Grégoire: Ik heb geen grip, het was enkel overleven”

De tweede lus ging beter van start, meteen een zesde tijd, zevende tijd, twaalfde tijd, 15de tijd en om de dag af te sluiten een achtste tijd. Resultaat in de tussenstand, plaats 29 op 4m17 van de leider. Oliver Solberg op plaats zeven. De leider op dit moment is de Spanjaard Ares voor Adrien Fourmaux, een verschil van 7,5s tussen beide heren. De derde plaats is in handen van Solans op 9s van de leider.

Reactie Grégoire Munster na de laatste proef: “Ik ging er bijna af in de eerste bocht van de proef, ik ben blij dat we aan de finish staan van deze dag. We hadden koude banden en daar kwam de regen…”

Morgen staan nog acht proeven op het menu en in deze omstandigheden kan het nog alle kanten uit.

Voorlopige stand

Foto: FIA ERC

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws