Elfyn Evans blikt vooruit op Monza

14 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sébastien Ogier, 24 punten voorsprong op Thierry Neuville. De top drie van het klassement gaat de strijd aan met elkaar tijdens de komende Rally Monza. De leider blikt vooruit.

Elfyn Evans: “Sinds Sardinië zijn we gefocust op de voorbereiding van het volgende evenement, we hebben altijd al de rally’s willen zien plaatsvinden en er zoveel mogelijk willen doen. Ik ga er met een positieve gemoedstoestand tegenaan. We weten dat er een sterk resultaat nodig is en we zijn klaar om daarheen te gaan en ons best te doen. Van wat we hebben gezien in video’s van de organisator, zien de etappes op zaterdag in de bergen er echt leuk uit. Er zijn een aantal echt snelle, vloeiende asfaltetappes, en die kunnen in deze tijd van het jaar behoorlijk uitdagend zijn. We missen waarschijnlijk een beetje kilometers met de wagen op dit oppervlak, maar het voelde goed tijdens de Monte Carlo en we weten dat de wagen sterk is in deze omstandigheden. De moeilijkheid is dat de circuitproeven een heel ander scenario zijn dan de bergen. We moeten dus ons best doen om een goed gevoel te vinden en de auto naar eigen inzicht aan te passen.”

Foto: Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws