Zes meetings voor het vierde seizoen

Na het door omstandigheden drastig inkorten van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup is men bij V-Max Racing Management vastbesloten om in 2021 een vervolg te brengen aan de succesvolle merkencup en dus te gaan voor een vierde seizoen van de Belgisch-Nederlandse Ford-competitie!

De Ford Fiesta Sprint Cup heeft ondertussen zijn bestaansrecht getoond, als betaalbare sprintklasse voor rijders die voordien nog nooit op circuit hadden gereden of hoogstens ervaring opdeden in karting of endurance. Met deur-aan-deur gevechten staat de Ford Fiesta Sprint Cup borg voor mooie inhaalacties, onverwachte wendingen en niet op zijn minst een vol veld Fiesta-coureurs die ronde na ronde voor elke plaats knokken!

Zes meetings staan er op het programma in 2021. Met drie afspraken in België en drie keer racen op Nederlandse bodem.

Na de Openingsrace op Circuit Zandvoort gaat het met de Spa Euro Race richting het ‘mooiste circuit ter wereld’ en volgt de traditionele Zolder Superprix als derde afspraak. Nadien zijn we met de populaire Gamma Racing Day – hopelijk opnieuw 100.000 toeschouwers op de overvolle tribunes – toe aan een eerste bezoek aan TT Circuit Assen. Met het Racing Festival keert de FFSC-meute een tweede keer naar de Belgische Ardennen en traditioneel valt het doek over de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen!

Ook in 2021 zullen de Nederlanders gedurende alle races de piste delen met de Belgen, voor twee vrije trainingen van dertig minuten, een kwalificatie van twintig minuten en tenslotte twee sprintjes van telkens dertig minuten. De Nederlanders behouden een eigen door KNAF erkend kampioenschap, met twee gescheiden Divisies (- 24 jaar en + 24 jaar), terwijl de Belgische coureurs in een algemeen RACB-kampioenschap strijden, plus ondergeschikt de Junior Ford Fiesta Sprint Cup en het zeer gesmaakte Ford Dealer – Team Championship.

Voor de meer dan virtuele duels tussen het Noorden en het Zuiden geldt nog steeds de genaamde Dutch Belgian Super Star ofte een Top 20-‘overall’ klassering, met 20 punten voor de 1ste, 19 voor de 2de, 18 aan de 3de, enz., en bovenal telkens een podium Top 3.

Kalender Ford Fiesta Sprint Cup 2021

09-11 aprilOpeningsracesCircuit Zandvoort
04-06 juniSpa Euro RacesCircuit de Spa-Francorchamps
09-11 juliSuperprixCircuit Zolder
06-08 augustusGamma Racing DayTT Circuit Assen
15-17 oktoberRacing FestivalCircuit de Spa-Francorchamps
29-31 oktoberHankook Finale RacesTT Circuit Assen

Foto met dank aan Edwin Nieuwenhuis.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws