BMW wil zich focussen op productie

Na zeven succesvolle jaren beëindigt BMW Group zijn deelname aan het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan het einde van het komende seizoen. Als partner heeft BMW vanaf het begin consequent het Formule E-project ondersteund en een belangrijke rol gespeeld in het succesverhaal van de serie. BMW heeft overwinningen en podia behaald met het BMW i Andretti Motorsport-team. BMW Group heeft de Formule E altijd gebruikt als technisch laboratorium voor productie.

Dezelfde ingenieurs die de aandrijflijnen voor elektrische productieauto’s ontwikkelen, zijn ook verantwoordelijk voor de aandrijflijnen in de raceauto’s. Voorbeelden van de succesvolle overdracht van technologie tussen het Formule E-project en productieontwikkeling zijn onder meer nieuwe bevindingen op het gebied van energiebeheer en energie-efficiëntie, de overdracht van software voor vermogenselektronica van racen naar productie, en een verbetering van de vermogensdichtheid van de e-motoren.

Valencia (ESP), 27th November – 1st December 2020. ABB FIA Formula E World Championship, Season 7, BMW i Andretti Motorsport, No. 28, BMW iFE.21, Maximilian Günther (GER) test.

Als het gaat om de ontwikkeling van e-aandrijflijnen, heeft BMW Group de mogelijkheden voor deze vorm van technologieoverdracht in de competitieve omgeving van de Formule E grotendeels benut.

Bovendien verschuift de strategische focus van BMW Group op het gebied van e-mobiliteit. In de toekomst zal meer nadruk worden gelegd op de uitgebreide schaalvergroting van het aanbod en de wereldwijde productie. BMW Group is van plan om tegen eind 2021 een miljoen elektrische voertuigen op de weg te hebben gezet. Het doel is om dit aantal tegen 2030 te verhogen tot zeven miljoen, waarvan tweederde volledig elektrisch zal zijn.

Valencia (ESP), 27th November – 1st December 2020. ABB FIA Formula E World Championship, Season 7, BMW i Andretti Motorsport, BMW iFE.21, Maximilian Günther (GER) No. 28 and 27 Jake Dennis (GBR), test.
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws