Van Loon bereidt zich voor op Dakar 2021 in Saudi-Arabië

Om zich optimaal voor te bereiden op Dakar 2021, neemt Erik van Loon deel aan de Hail Baja’s. De twee rally’s worden verreden van 10 tot 12 en van 14 tot 16 december. Van Loon start met de Toyota Hilux en Sébastien Delaunay in beide rally’s en in Dakar 2021.

“Ik kijk er naar uit om weer te gaan rijden,” vertelt Van Loon. “De twee Baja’s worden verreden rondom Hail in Saudi-Arabië en zijn dus representatief voor Dakar. Er zit maar een paar weken tussen de rally en de Dakar, dus dat is goed voor ons. We willen vooral dingen gaan proberen en ervoor zorgen dat de Dakar een succes gaat worden. De deelnemerslijst voor de Baja’s komt dicht in de buurt van de startlijst voor de Dakar. Dus het wordt een leuke en interessante rally.”

Zowel tijdens de Hail Baja’s als Dakar is er een streng Corona-protocol. “Tijdens de Andalucia Rally hebben we al kennis gemaakt met de regels van de organisatie, voor Dakar zullen deze nog iets strenger zijn. Ik leef mee met iedereen die ermee te maken heeft gehad en ben blij dat we met deze maatregelen wel kunnen rijden.”

Tijdens de eerste Hail Baja, van 10 tot 12 december, worden er 528 competitieve kilometers afgelegd. In de tweede Baja zijn dat er 487. De Dakar Rally vindt plaats van 3 tot en met 15 januari, de rally start en finish in Jeddah en heeft op 9 januari de rustdag in Hail. Dakar zal uit 4767 competitieve kilometers bestaan.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws