Sébastien Ogier start meteen goed

Een korte proef om op te warmen deze namiddag, op en rond het circuit en meteen laat de Fransman weten waarvoor hij gekomen is, winnen! Na 4,33 kilometer was Ogier een halve seconde sneller dan Thierry Neuville, onze landgenoot had trouwens tijdens de shakedown de snelste tijd laten optekenen.

Ott Tänak zien we voorlopig terug op plaats drie op 2 seconden van de leider, Elfyn Evans moest 2,7 seconden toegeven.

Sébastien Ogier: “Het is heel simpel, ik moet winnen dus moet ik alles geven. De omstandigheden zullen bepalend zijn, we gaan goed moeten zijn.”

Thierry Neuville: “We weten niet echt wat te verwachten. Het zal zwaar worden, moeilijke omstandigheden. Ik ben blij met deze tijd en ook met het gedrag van de wagen.”

Elfyn Evans: “Het was ok tijdens deze proef. Ik was voorzichtig en we zullen sneller moeten zijn tijdens de komende dagen. Het was belangrijk door deze proef heen te komen maar er is nog een lange weg af te leggen.”

Kevin Abbring, samen met Pieter Tsjoen reden een 23ste tijd, Grégoire Munster een 28ste, De Cecco een 37ste en Potty een 48ste. Adrien Fourmaux, samen met Renaud Jamoul, reed een knappe 15de tijd.

Voorlopige stand
Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws