Pech voor Longin in de NWES

Ronde zeven van het Nascar Whelen Euro Series vinden plaats op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Deze morgen vond daar de Euronascar 2 plaats. De overwinning was overtuigend voor Vittorio Ghirelli. De Italiaan mocht vertrekken vanop polepositie en gaf die tijdens de race niet meer af. Hij vergroot daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap. De eerste Belg was Dylan Derdaele op een zevende plek. Hij vertrok met zijn CAAL racing Ford Mustang vanop P8 en maakte bij de start met een plaats goed. Voor Simon Pilate was het een minder begin van zijn weekend. Hij mocht startten vanop P10, maar had wat problemen tijdens de race en kwam uiteindelijk als laatste over de streep.

foto met dank aan Bart Dehaese

Bij de EuronascarPro deze middag was er fantastische start voor Stienes Longin. Hij reed bijna de volledige race aan de leiding, maar moest uiteindelijk zijn PK Carsport Chevrolet Camaro parkeren met een probleem aan de clutch. Marc Goossens, de tweede Belg aan de start, vertrok net na Longin. De veteraan van CAAL Racing reed een solide wedstrijd en eindigde net naast het podium. De overwinning was voor Lasse Sörensen. Die ging in de eerste bocht te wijd en moest zich helemaal terug naar voor vechten. Dat lukte wonderwel en hij stijgt daarmee naar een tweede plek in het kampioenschap.

Er staan nog zes races op het programma dit weekend, waarvan vier met dubbele punten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws