Dani Sordo neemt de leiding over van Esapekka Lappi


Vijf proeven stonden er vandaag op de planning, vijf proeven vol valstrikken door het vele water dat zorgt voor aquaplanning. Zowel Neuville als Ogier kregen deze ochtend een waarschuwing door een schuiver. Dani Sordo begon sterk met meteen een snelste tijd en nam ook de leiding in handen. Echter een wilde gok van Esapekka Lappi, die van start ging op sneeuwbanden, nam de leiding over na proef drie.

Proef vier werd een drama voor Thierry Neuville die na een aanraking met een betonblok stilviel en de opgave van het Belgische duo was een feit. Deze proef was goed voor een snelste tijd van Elfyn Evans.

Voorlaatste proef kwam op naam van Sébastien Ogier, terwijl we hier ook een opgave noteerden van Teemu Suninen in de Ford Fiesta WRC.

Dani Sordo eindigde de dag zoals hij begon, met een snelste tijd en nam zo de leiding terug over van LappI. Verschil tussen beide heren, 1 seconde. Ogier vinden we terug op plaats drie, 12s van de leider. Elfyn Evans zit de Fransman op de hielen, 5.1s verschil tussen beide teamgenoten.

Morgen wordt een heel interessante dag met zeven proeven waarvan zes in de bergen, sneeuw kan hier een beslissende rol gaan spelen!

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Stand

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws