Zilver voor Longin

Het reguliere seizoen van de Nascar Whelen Euro Series zit erop. Op het circuit Ricardo Tormo stond na ronde 7 ook ronde 8 op het programma. Gisterenavond was er race 2 van de Euronascar 2 die verreden werd. Dylan Derdaele leek heel lang op weg naar de laatste podiumplaats, maar moest na een drive through uiteindelijk tevreden zijn met P8. Niet slecht als je bedenkt dat hij pas vanaf de zesde startrij vertrok. Voor Simon Pilate verliep de race een stuk rustiger. Hij vertrok vanop de achtste stek en wist twee plaatsen goed te maken tijdens de wedstrijd. De winnaar was voor een vierde maal op een rij Vittorio Ghirelli. De race verliep fair, maar na een crash van Eric Quintal eindigde het toch achter de safety car.

foto met dank aan Bart Dehaese

In de EuronascarPro werd deze morgen race 2 gereden. Stienes Longin wist de eerste plaats te veroveren nadat hij vanop de eerste startrij mocht vertrekken. Na elf rondes greep zijn teamgenoot bij PK Carsport, Alon Day zijn kans en greep de leiding. Die gaf hij niet meer af en pakte daarmee zijn derde op een rij. Longin bleef wel tweede en pakte daarmee een zilveren plak net voor de finals van morgen. Marc Goossens vertrok vanop P7 en eindigde daar ook.

Deze namiddag staat de eerste final op het programma in de Euronascar 2. De race start om 16:15 en is integraal te volgen op Youtube.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws