George Russel: “P2, ongelooflijk”

Valtteri Bottas mag voor de 16de keer inz ijn carriére vertrekken vanop de pole, de vijfde keer dit seizoen. George Russel reed verrassend naar P2, en zorgde daarvoor dat het Mercedes-AMG Petronas F1 Team voor de twaalfde keer dit seizoen de eerste rij bezet.


George Russell: “Valtteri heeft Lewis door de jaren heen enorm gepusht in de kwalificatie, dus ik ben erg blij dat ik Q3 net achter hem heb afgemaakt en dat ik morgen op de eerste rij sta. Het is ongelooflijk intens geweest met zoveel te leren en zo’n andere manier van rijden in deze auto. Ik heb veel dingen geprobeerd in FP3, maar dat ging helemaal niet goed. Na de laatste training was ik blij geweest om gewoon door te gaan naar Q3, dus ik was een beetje zenuwachtig op weg naar de kwalificatie. Maar ik slaagde erin om in de “groove” te komen en werd elke ronde beter en beter. Het is duidelijk dat ik een beetje gestrest ben om op 20 milliseconden de pole te missen, maar als je me vorige week had verteld dat ik P2 op de grid zou kwalificeren, had ik je niet geloofd. Ik heb morgen niemand voor me, dat heb ik lange tijd niet meegemaakt. Het wordt een heel lastige race op zo’n korte baan, maar we zitten in een goede positie door op de mediums te beginnen. Ik zal alles geven en kijken wat ik kan doen.”

Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Team

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws