Elfyn Evans: “Ik blijf vechten zondag”

Tijdens de tweede lus op zaterdag moest de tweede doortocht van de proef Selvino worden afgelast nadat de weg geblokkeerd was geraakt door een crash. Daarna, op de Gerosa-proef, op een stuk weg bedekt met een laag sneeuw, gleed Evans in een rechtste bocht van de weg af. Hoewel de schade minimaal was, konden hij en bijrijder Scott Martin de auto niet weer op de weg krijgen om de proef te voltooien.

Ogier was de volgende die ter plaatse arriveerde en Evans waarschuwde zijn teamgenoot en de rest van zijn rivalen sportief om te vertragen om een soortgelijk lot te vermijden. Ogier won vervolgens de etappe, voordat SS12 om veiligheidsredenen werd afgelast vanwege de hoeveelheid sneeuw.

2020 FIA World Rally Championship / Round 07 / ACI Rally Monza / 3-6 November, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Reactie Elfyn Evans: “De sneeuw viel ’s middags volop en de omstandigheden waren moeilijk. De eerste proef ging redelijk goed maar die werd gestopt. Op de tweede proef hadden we een behoorlijk goede run. Maar de sneeuw begon te vallen en ik werd eigenlijk gewoon verrast door een oppervlakteverandering onder de sneeuw die je niet kon zien. Ik had het in mijn aantekeningen, maar uiteindelijk was de verandering van het gripniveau veel erger dan ik had verwacht en was er geen kans om te stoppen voor de volgende bocht. Het is duidelijk dat ik enorm teleurgesteld ben over de positie waarin we ons nu bevinden. Het spijt me ook heel erg voor het team, want het is een grote klap voor onze hoop op de titel van de constructeurs. Aan de kant van de piloten is het voor mij nog niet helemaal voorbij: er is een sprankje hoop en uiteraard zullen we morgen blijven vechten. Het ziet er nu erg onwaarschijnlijk uit, maar we zullen niet opgeven en blijven aanvallen tot het einde. “

Foto’s: Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws