Rampscenario voor Goossens en Longin

Ook de EuronascarPro zit erop. Voor de Belgen waren de finals geen succes. Stienes Longin mocht race 1 nog vertrekken vanop de tweede startrij net achter zijn teamgenoot Alon Day die vanaf polepositie startte. De race zat er wel al snel op voor onze landgenoot, want in bocht drie had hij een crash waarna hij zijn PK Carsport Chevrolet Camaro moest parkeren. De vanop P7 vertrekkende Marc Goossens reed een sterke eerste final en werd mooi vijfde.

foto met dank aan Bart Dehaese

Doordat Longin in de eerste race geen rondetijd wist neer te zetten, moest hij als laatste vertrekken en dat deed hij met verve. Na enkele bochten reed hij al achtste, maar een crash en een daar bijhorende safety car strooiden roet in het eten. Longin was bij de herstart slachtoffer van een crash net voor hem en hij kon helemaal opnieuw beginnen. Dat lukte hem uiteindelijk niet helemaal meer en hij moest zich tevreden stellen met een dertiende plaats. Marc Goossens vertrok sterk in de tweede race, maar na een opeenstapeling van foutjes en crashes werd hij pas zeventiende.

foto met dank aan Bart Dehaese

Het kampioenschap was na de eerste final al zo goed als beslist nadat Alon Day opnieuw de snelste was. Day moest al bijna crashen in race 2 om niet zijn derde titel te pakken. Dat deed hij niet en na een vierde plek pakte hij de eindwinst met twintig punten voorsprong op Lasse Sörensen die tweede werd in de laatste race van het seizoen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws