Sterke finals voor Pilate, pech voor Derdaele

zaterdagnamiddag stond de eerste van de twee finaleraces op het programma voor de Euronascar2. Voor Simon Pilate was er gisterenavond net geen podium, maar wel een sterke race. Hij mocht vertrekken van de zevende plaats en vocht zich een weg naar P4 net na Julia Landauer van PK Carsport. Dylan Derdaele vertrok race 1 net voor Pilate, maar moest uiteindelijk tevreden met zijn P9 nadat hij ook nog een penalty kreeg voor een avoidable collision.

Race 2 begon dramatisch voor Dylan Derdaele die na een crash een safety naar buiten bracht. De Belg van CAAL racing moest zijn Ford Mustang wel achterlaten en kon de race dus niet eindigen. Hij eindigt daarmee zijn sterk seizoen op een valse noot. Simon Pilate had minder moeite in de race en eindigde uiteindelijk waar hij begon, op plaats 6. Hiermee pakte hij wel de bronzen plak in de rookie categorie deze race.

foto met dank aan Bart Dehaese

Voor het kampioenschap was het nog vechten tot op het einde. Deze final races komen altijd met dubbele punten en dat zorgt altijd voor spanning en sensatie. Tobias Dauenhauer had na het winnen van de eerste race gisteren en de problemen voor Vittorio Ghirelli de leiding overgenomen. Voor race 2 had hij een voorsprong van een luttele acht punten. Voor Ghirelli was er maar een optie en dat was winnen. Dat deed hij ook en doordat Dauenhauer “slechts” vierde werd was het kampioenschap voor Ghirelli met zes punten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws