Extreme ups en downs voor Stienes Longin

Tijdens de finale van de NASCAR Whelen Euro Series, afgelopen weekend op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia, toonde Stienes Longin zich opnieuw als één van de snelste rijders van het Europese luik van het grootste stockcar-kampioenschap ter wereld. Helaas werd de Leuvenaar genekt door pech… en knullige tegenstanders.

Vier races werden er afgelopen weekend in Valencia afgewerkt. Twee met gewone punten aan het eind, twee met een mogelijke dubbele oogst. De prestaties van Stienes Longin samengevat: duidelijk op kop in de eerste race, podium in de tweede, derde op de grid in de derde, veertien plaatsen gewonnen in de vierde.

Foto’s met dank aan Klemen Sofric.

“Prestaties die bewijzen dat de snelheid er zeker was”, concludeert Stienes Longin. “Maar helaas bleef het daar niet bij. Zo zorgde een kapotte koppeling er voor dat ik in de eerste race naast een zo goed als zekere zege greep.”

“Geen ramp, want door het podium van de tweede wedstrijd kon ik tijdens de finales op zondag nog veel goedmaken”, vervolgt de Leuvenaar. “Tot Olivier Hart me in de openingsronde van race drie tot drie keer toe aantikte en me uiteindelijk ook naast de baan duwde. Vreemd dat men zo een gedrag van een wildcard- rijder toelaat, maar ik stond wel aan de kant en moest de tweede finalerace van helemaal achteraan starten.”

In die laatste race van het seizoen wist Longin in de openingsronde al meteen twaalf (!) plaatsen te winnen, en na de tweede ronde lag hij al zesde. Bij een herstart wat later liep het echter mis. “Maggi tikte Ferrando er naast en die sleepte me mee. Dat kan gebeuren, zeker als je in het pak rijdt. Mijn wagen werd echter te zwaar beschadigd, en verder racen kon niet meer.”

Foto’s met dank aan Klemen Sofric.

Toch probeert Longin, dit jaar één van de vijf rijders die een race wist te winnen, het positieve te onthouden. “De ups en downs lagen dit weekend extreem ver uit elkaar”, stelt hij. “Maar niemand kan ontkennen dat de snelheid er was. Het PK Carsport-team heeft schitterend werk geleverd. Ik wil dan ook mijn teammaat Alon Day feliciteren met de titel. Het is een schitterende kerel, ik heb heel veel aan hem gehad dit seizoen.

“Verder houd ik er aan om na dit voor iedereen moeilijke coronajaar alle partners en sponsors te bedanken”, besluit Longin. “Hun steun doet enorm veel deugd. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!”

Persbericht.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws