Bertrand Baguette op polepositie in Kyalami

Dit weekend vindt de laatste race van de Intercontinental GT Challenge plaats in Zuid-Afrika. De Kyalami 9H volgt zo’n anderhalve maand na de spectaculaire 24 uur van Spa-Francorchamps. Vandaag stond de kwalificatie op het programma. Daarin deden twee Belgen mee voor de polepositie. Het was uiteindelijk Bertrand Baguette in de #30 Team Honda Racing Honda NSX GT3 die, voornamelijk door de prestatie van ‘super’ Mario Farnbacher, de pole wist te pakken. De #7 Bentley Team M-Sport van Maxime Soulet staat uiteindelijk op P2.

foto met dank aan Intercontinental GT Challenge (Facebook)

Door de coronacrisis staan slechts twaalf wagens aan de start waarvan er vijf bestuurd zullen worden door Belgen. Charles Weerts en Frederic Vervisch kwamen in de kwalificatie dicht bij de Super Pole, maar zullen morgen met de #32 Audi Sport Team WRT starten vanop de zevende plaats. Naast hen staat Dries Vanthoor met de #31 Audi Sport Team WRT. Laurens Vanthoor stelde op het Zuid-Afrikaanse circuit teleur met een tiende startplaats voor de #54 Dinamic Motorsport Porsche.

De race start morgen om 10:00 en is live te volgen via het YouTube kanaal van GT World.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws