Van Loon opent als twaalfde in Hail Baja

De eerste etappe van de eerste Hail Baja is geen eenvoudige. De proef, 251 kilometer lang, gaat door de duinen ten zuidwesten van Hail in Saudi-Arabië en bestaat uit alleen maar zand. Het is een goede voorbereiding op Dakar 2021. Erik van Loon en Sébastien Delaunay noteren de twaalfde tijd en daarmee is Van Loon tevreden.

“In het begin van de etappe hebben we wat teveel tijd laten liggen,” vertelt Van Loon. “We moesten er even inkomen, maar daarna ging het goed. De laatste vijftien kilometer reed ik zonder stuurbekrachting, daarmee hebben we ook wel iets laten liggen. Ik heb een goed gevoel overgehouden na de eerste etappe en ik kijk uit naar morgen. Wederom zand, dan hoop ik iets verder naar voren te kunnen komen.”

De tweede etappe ligt iets zuidelijker dan de eerste, maar kent opnieuw veel zand. De proef heeft een lengte van 275 kilometer, de eerste deelnemer vertrekt rond half 10 lokale tijd (half 8 Nederlandse tijd).

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws