Valencia maakt kalender 2021 compleet

De ‘GT World Challenge Europe Powered by AWS’ heeft de laatste hand gelegd aan de kalender voor komend seizoen en dit door de toevoeging van het vier kilometer lange circuit ‘Ricardo Torma’ in Valencia. Op het Spaanse circuit zal in het weekend van 25 en 26 september de laatste van vijf Sprint races worden gereden.

Traditioneel opent het circuit Paul Ricard het seizoen met de testdagen. Een maand later start het seizoen van de Endurance Cup in Monza. In de eerste twee weekends van mei zakt het kampioenschap af naar Brands-Hatch en Magny-Cours voor de Sprint Cup. We blijven nog even in Frankrijk met eind mei de tweede race in de Endurance Cup op Paul Ricard gevolgd door twee events in de Sprint Cup met Zandvoort en het Italiaanse Misano maar daartussen wordt er nog getest in Spa-Francorchamps.

Na de eenmalige herfsteditie van dit jaar staat het ‘main event’, de Total 24 Hours of Spa, terug op de vertrouwde plaats op de kalender. Vijf weken later verhuizen we naar de Nürburgring voor een race van drie uren. Afsluiten doen we dus in Spanje, met de Sprint Cup in Valencia en de finale van de Endurance Cup, twee weken later, op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

(Bron: persbericht GT World Challenge Europe, foto met dank aan SRO/Patrtick Heck Photography)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws