Een nieuwe naam, een nieuwe look en een nieuw logo

In 2021 krijgt de C3 Rally 2 een serieuze facelift! De filosofie van Citroën Racing blijft echter standvastig: zijn klanten een auto bieden die steeds competitiever wordt en de bedrijfskosten voortdurend verlagen. Daarom zullen begin volgend jaar niet minder dan zeven technische upgrades worden geïntroduceerd.

In 2021 zal de C3 R5 evolueren en de C3 Rally2 worden, in lijn met de nieuwe officiële namen die in de rallysport worden gebruikt. Deze naamswijziging biedt ook de mogelijkheid om een ​​nieuwe visuele identiteit te introduceren die specifiek is voor de C3 Rally2. In navolging van het vorige ontwerp, heeft de nieuwe monochrome kleurstelling wit op rood wat onderstreept dat het een fabrieksauto is die is ontworpen voor klantenraces, met alle expertise van een Citroën-team.

Deze expertise komt ook tot uiting in het eindeloze ontwikkelingswerk aan de auto. Nadat 2019 werd gewijd aan de homologatie van een nieuw subframe aan de achterkant om de stabiliteit en het gevoel bij het remmen te verbeteren, en aan een achterwielophanging die opnieuw werd ontworpen om de betrouwbaarheid verder te verhogen, en aan de grinddempers om de balans van de auto te verfijnen, besteedde het technische team van Citroën Racing tijdens 2020 heel speciale aandacht aan de asfaltdempers. Er zijn verdere verbeteringen aangebracht om betere feedback te geven bij omstandigheden met weinig grip.

In 2021 staat evenveel ontwikkeling te wachten op de C3 Rally2, met niet minder dan zeven technische upgrades gepland in het eerste kwartaal. Op basis van ongeveer 15.000 testkilometers die zijn voltooid sinds de commerciële lancering en een schat aan feedback van klanten, zal de auto op drie gebieden worden verbeterd: prestaties, bedrijfskosten en rijeigenschappen.

Met de nadruk op prestaties in de eerste plaats, zal begin januari de homologatie van nieuwe motorsoftware plaatsvinden, gericht op het verder aanscherpen van de motorbedieningsstrategieën met betrekking tot de start- en heffase. Later in het eerste kwartaal zullen verdere upgrades worden geïntroduceerd: een nieuw voorschort met herziene aerodynamica, een nieuwe differentieelrail vooraan met een breder scala aan instellingen en een instelbaar remverdeelpedaal voor meer comfort voor de bestuurder, evenals nieuwe motorsteunen, achterste teensteunen en uitlaatspruitstukken om hun levensduur te verlengen.

Al deze nieuwe upgrades worden gratis geïnstalleerd op alle C3 Rally2-modellen die sinds 1 december zijn besteld.

Foto’s met dank aan Citroën Racing.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws