Nederlander verslaat Mercedes-duo om de eerste plaats voor zijn team veilig te stellen

Max Verstappen reed zaterdag een uitstekende laatste kwalificatieronde om de eerste pole position van Aston Martin Red Bull Racing in 2020 te bezegelen, en dit in de laatste race van het seizoen.

De Nederlander zag wereldkampioen Lewis Hamilton en vervolgens Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas het snelst gaan, maar hij plaatste een tijd van 1min35.246s om de Fin met 0.025s te verslaan en de eerste niet Mercedes rijder te worden die sinds 2013 de pole veroverde in Yas Marina.

De 23-jarige Max: “Daar ben ik heel blij mee. Het was best lastig in het begin, vooral in de laatste sector – er zijn zoveel bochten waar je een fout kunt maken. Gelukkig kwam alles samen in die laatste ronde. We zullen proberen ons best te doen en proberen ze achter ons te houden. Het lijkt erop dat we dit weekend een behoorlijke topsnelheid hebben. “

Teamgenoot Alex Albon kwalificeerde zich als vijfde, terwijl Scuderia AlphaTauri Honda-duo Daniil Kvyat en Pierre Gasly zondag respectievelijk als zevende en negende starten.

Foto: Getty Images Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws