WRC 2021, meteen veranderingen?

Het World Rally Championship heeft een moeilijk jaar achter de rug en volgens bepaalde bronnen zou de start van het nieuwe seizoen in 2021 niet vlekkeloos verlopen. Reden hiervoor is geen verrassing, de aanblijvende problemen met het Covid-19 virus!

De eerste wedstrijd staat gepland van 21 januari tot en met 24 januari, de Monte Carlo. Jaarlijks de opener bij onze zuiderburen, het programma werd hier al aangepast wegens het noodweer dat de regio trof enige tijd terug.

Zweden staat als nummer twee op de agenda, van 11 tot en met 14 februari en de berichten uit Zweden zijn niet zo hoopgevend. De organisatie liet al weten dat een wedstrijd zonder publiek voor hen niet haalbaar is. De financiële impact zou te groot zijn om te overleven.

Ondertussen zijn er geruchten dat men op zoek is naar een alternatief voor de enige sneeuwrally op de kalender. Een verhuis naar het buurland Finland zou een optie kunnen zijn waarbij men het hoge noorden zou opzoeken.

Indien Zweden inderdaad niet zou doorgaan en er komt geen vervanging voor deze wedstrijd in februari, dan is de eerst volgende WRC manche die van Kroatië. En dat is pas in april…

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws