Zilver voor Vervisch/Weerts in apocalyptische omstandigheden

Zowat de volledige 9 uur van Kyalami was het droog, maar bij het invallen van de duisternis kwam ook de regen. Door de helse omstandigheden besliste de raceleiding om het laatste uur te beginnen onder Full Course Yellow. De omstandigheden verbeterden niet en de race eindigde uiteindelijk achter de safety car. De #30 Team Honda Racing van Bertrand Baguette reed acht uur aan de leiding, maar kwam op het verkeerde moment binnen. Zij moesten tevreden zijn met P4.

Foto met dank aan Intercontinental GT Challenge (facebook)

Frederic Vervisch en Charles Weerts vielen in het begin van de race wat terug, maar wisten terug te vechten. Toen de #30 Honda binnenkwam, namen zij met de #32 Audi Sport Team WRT de koppositie over. Lange tijd leken zij naar de overwinning te rijden aangezien je niet mag voorbijsteken onder Full Course Yellow. Ook zij moesten nog hun laatste pitstop maken en daardoor kwamen ze achter de #34 Walkenhorst Motorsport BMW te zitten. Het was uiteindelijk Nick Catsburg die de #34 naar de overwinning bracht.

Foto met dank aan Intercontinental GT Challenge (facebook)

De gebroeders Vanthoor hadden het beide niet helemaal onder de markt. Dries Vanthoor moest met de #31 Audi Sport Team WRT van in het begin achtervolgen door contact met de #8 Bentley Team M-Sport. Op het einde van de race waren ze achtste. De #54 Dinamic Motorsport Porsche met Laurens Vanthoor reed halverwege even op P4, maar na een reparatie vielen ze terug naar de zevende stek. Laurens Vanthoor eindigde wel derde in de Intercontinental GT Challenge samen met Earl Bamber.

Foto met dank aan Intercontinental GT Challenge (facebook)

De #7 Bentley Team M-Sport reed sterk mee op een tweede plaats tot een klein probleem met de motor. Dat leek opgelost te zijn en dus nam Maxime Soulet plaats in de auto. De vreugde was van korte duur, want de motor vloog in brand halverwege de eerste ronde van de onfortuinlijke Belg. Hij moest parkeren en was de enige uitvaller van de race.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws