Sterker, sneller, spectaculairder: de nieuwe 911 GT3 Cup

Porsche heeft de nieuwste generatie van de bestverkochte racewagen ter wereld onthuld: de nieuwe 911 GT3 Cup. Vanaf de start van het seizoen 2021 zal deze racer campagne voeren in de Porsche Mobil 1 Supercup en de nationale Porsche Carrera Cups in Duitsland, Frankrijk, Azië en de Benelux en voor het eerst in Noord-Amerika. De spectaculair vormgegeven Cup-auto is de eerste raceversie die is gebaseerd op de huidige 992-generatie en de eerste autofabrikant van het merk Cup met een brede carrosserie met turbo-specificaties. Met een vermogen van ongeveer 375 kW (510 pk) overtreft hij het vermogen van zijn directe voorganger met 25 pk. Bovendien kan de nieuwe GT3 Cup op synthetische brandstoffen rijden, wat de CO2-uitstoot onder raceomstandigheden aanzienlijk verlaagt. De rondetijden van de volledig nieuwe Cup 911 zouden met ruim een ​​procent moeten worden teruggeschroefd, afhankelijk van de baanindeling. Levering aan teams begint in februari 2021. De nieuwe 911 GT3 Cup is met onmiddellijke ingang beschikbaar voor een prijs van 225.000 euro plus land specifieke belastingen.

“We wilden de nieuwe 911 GT3 Cup nog meer positioneren als een professionele raceauto, en hem tegelijkertijd rendabeler maken voor de teams”, legt Feldmann uit. “We waren hierin bijzonder succesvol dankzij het opvallende uiterlijk, de verbeterde ophanging en intelligente oplossingen voor elektrische details. De bediening van de nieuwe 911 GT3 Cup is merkbaar nauwkeuriger en zelfs nog leuker. Met zijn verbeterde prestaties en de geoptimaliseerde cockpit is dit de beste Cup-auto die Porsche ooit heeft gebouwd. ”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws