Max Verstappen van start tot finish

Max Verstappen zette zijn pole position om in een GP-overwinning in Abu Dhabi. Hij reed briljant om de twee Mercedes rijders achter zich te houden en het 2020 FIA Formula One World Championship-seizoen op een hoogtepunt te eindigden voor zijn Aston Martin Red Bull Racing-team.

De Nederlander behield zijn voorsprong in de eerste bocht op het Yas Marina Circuit en opende een comfortabel gat om zijn tweede overwinning van het seizoen en een derde plaats in het coureursklassement van 2020 af te sluiten.

De 23-jarige onthulde: “Dat was erg leuk. We hadden een goede start. De auto had een heel goede balans. Als je eenmaal vooraan aan de race begint, kun je het tempo wat meer beheersen en wordt het gemakkelijker.” “

Teamgenoot Alex Albon kwam voorbij Lando Norris en sloot zijn seizoen af ​​met een vierde plaats, waardoor hij zevende in het rijdersklassement blijft.

De Fransman Pierre Gasly eindigde als achtste voor Scuderia AlphaTauri Honda en behaalde zijn 10e puntenfinish van het seizoen, waaronder ook zijn eerste GP-overwinning in Italië. Zijn Russische teamgenoot Daniil Kvyat eindigde net buiten de punten als 11e om een ​​gemengd seizoen af ​​te sluiten.

Foto: Getty Images Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws