De kaap van de… 500 inschrijvingen is overschreden!

De Balade Legend Boucles Bastogne 2021gespreid over twee dagen!

Wat we zeker mogen stellen is dat het evenement goed onthaald is! Onze samenleving moet het nog steeds doen met beperkingen en de daaraan verbonden frustraties, maar de Royal Automobile Club de Spa gaat ondertussen verder met de voorbereidingen van de Balade Legend Boucles Bastogne 2021. Daar waar het voor de gemotoriseerde sporten niet makkelijk is, is de geboden mogelijkheid voor het grote publiek om het parcours van de Legend Boucles @ Bastogne (terug in 2022 !) te ontdekken, een zeer welkom geschenk. En kijk, deze week al werd de kaap van de 500 inschrijvingen overschreden.

“Wat een ongelofelijk aantal, een aantal dat we helemaal niet verwacht hadden”, vertelt Pierre Delettre in naam van de R.A.C. Spa. “Uiteraard is dat enorm prettig en het zegt ook veel over de populariteit van onze proef in het hart van de provincie Luxemburg. Uiteraard gaan we nu alles in goede banen leiden, zodat deze toertocht, zonder enige vorm van competitie, volgens de regels van de kunst verloopt. Iedereen moet optimaal kunnen genieten van de dag, waarbij respect voor de regels van het grootste belang is. Die regels gaan over de verkeersveiligheid en de gezondheid van de deelnemers. Ik zou nu al de stad Bastogne en de ordediensten willen bedanken voor hun steun.”

Er resten nog twee maanden alvorens het evenement van start gaat, maar voor de eerste editie van de Balade Legend Boucles Bastogne, hebben de organisatoren al een belangrijke beslissing genomen: er wordt over twee dagen gereden, met name zaterdag 6 en zondag 7 februari. “We moeten er geen doekjes om winden”, aldus nog Pierre Delettre. “We willen dat het evenement prima verloopt en dat voor iedereen. De deelnemers kunnen hun dag vrij kiezen, waarbij de deelnemers van iedere dag in twee groepen verdeeld worden. Een groep legt de ene helft van het parcours eerst af en de andere helft vertrekt in de andere richting. De een doet het eerste deel in de voormiddag, de ander passeert daar in de namiddag. Tijdens de middagpauze kruisen ze elkaar als het ware. De afstanden zijn niet geheel hetzelfde, maar we gaan met een echte start er wel voor zorgen dat de deelnemers geleidelijk aan het parcours aanvatten. Op die manier wordt de druk op het parcours ook verlicht. Zo beperken we ook de contacten tussen de deelnemers, want iedereen blijft in zijn bubbel, de auto in de praktijk. We gaan er ook op letten dat de file wachtenden aan de start niet te lang zal zijn.”

Vanaf nu kunnen de nieuwe deelnemers zich inschrijven voor de Balade Legend Boucles Bastogne 2021 en dat op https://blbb.racspa.be Ook de dag die de voorkeur heeft, kan aangegeven worden. De mensen die al ingeschreven zijn, die mogen een mail verwachten, waarin ze hun dag aangeven. Indien een van de dagen volzet is, wordt dat ook medegedeeld.

Er is nog plaats, maar het lijkt een zekerheid dat het evenement uitverkocht zal zijn voor het eerste weekend van februari. Uiteraard behouden de organisatoren zich het recht voor om in functie van de gezondheidssituatie de datum te wijzigen. Alleen de officiële communicatie van de R.A.C Spa is daarin geldend…

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws