Een mooi kampioenschap over het kanaal

In 2021 zal het belangrijkste rallykampioenschap van Groot-Brittannië zeven evenementen bevatten in vier regio’s: Noord-Ierland, Schotland, Engeland en Wales.

De kalender met een nieuwe look biedt bemanningen in R5- en Rally2-auto’s in de topklasse, evenals R2- en Rally4-auto’s in de Junior BRC opnieuw een uitdagende, actievolle campagne met asfalt- en grindrally’s die zeven verschillende en unieke uitdagingen bieden.

Het seizoen 2021 begint voor het eerst in meer dan 40 jaar in Noord-Ierland voor het klassieke Circuit of Ireland. Een naam die klinkt in de wereld van de rallysport, het evenement in Belfast zal gastheer zijn van de fenomenale, hobbelige, uitdagende Ierse wegen en onvoorspelbare weersomstandigheden – de perfecte BRC-opener op 2 en 3 april.

2021 Motorsport UK British Rally Championship Calendar

Round 1 – Circuit of Ireland, Belfast – 2/3 April
Round 2 – Corbeau Seats Rally Tendring & Clacton, Clacton – 24/25 April
Round 3 – Beatson’s Building Supplies Jim Clark Rally, Duns – 28/29 May
Round 4 – Nicky Grist Stages, Builth Wells – 10 July
Round 5 – Grampian Forest Stages, Banchory – 14 August
Round 6 – Trackrod Rally Yorkshire, Scarborough – 24/25 September
Round 7 – Visit Conwy Cambrian Rally, Llandudno – 30 October

Reserve Round – Beatson’s Building Supplies Mull Rally, Isle of Mull – 8/9 October

Foto: Media British Rally Championship

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws