Dubbele wedstrijden voor FIA WTCR volgend jaar

In 2021 zullen alle evenementen van de WTCR – FIA World Touring Car Cup bestaan uit twee races die voor de gelegenheid ‘Race 1’ en ‘Race 2’ genoemd werden waarbij de tweede race doorgaans twee tot drie ronden langer zal duren dan de eerste, afhankelijk van de lengte van het circuit. Uitzondering op deze regel betreft de WTCR Race of Germany op de Nürburgring Nordschleife en dat heeft natuurlijk te maken met de lengte van het circuit. Beide races zullen over drie ronden plaatsvinden.

Foto met dank aan FIA WTCR Press.

Voorlopige kalender FIA World Touring Car Cup 2021:

14-16 meiWTCR Race of HungaryHungaroring1ste en 2de manche
21-23 meiWTCR Race of SlovakiaSlovakia Ring3de en 4de manche
03-05 juniWTCR Race of GermanyNürburgring5de en 6de manche
25-27 juniWTCR Race of PortugalVila Real7de en 8ste manche
09-11 juliWTCR Race of SpainMotorland Aragón9de en 10 manche
08-10 oktoberWTCR Race of South KoreaInje Speedium11de en 12de manche
05-07 novemberWTCR Race of China13de en 14de manche
19-21 novemberWTCR Race of MacauCircuit da Guia15de en 16de manche

Door verschuivingen in de kalender van het afgelopen seizoen kreeg Circuit Zolder de eer om het kampioenschap te openen gezien Covid-19 verhinderde dat de eerste manche op de Salzburgring zou gereden worden. Helaas ontbreekt de Limburgse omloop op de kalender van volgend jaar.

De weekends starten met twee vrije trainingen van 45 en 30 minuten, gevolgd door een enkele kwalificatiesessie die bij alle races opgesplitst wordt in drie knock-outfasen, maar ook hier met uitzondering van de race op Duitse bodem waar een ononderbroken sessie van 40 minuten wordt ingepland.

Foto met dank aan FIA WTCR Press

Het afgelopen seizoen kroonde onze landgenoot Gilles Magnus zich nog tot de eerste winnaar van de ‘WTCR Rookie Driver Title’, maar vanaf volgend jaar wordt de voorkeur gegeven aan de benaming ‘FIA WTCR Junior Driver Title’ en dit om de deelnames van jongere piloten aan het kampioenschap te benadrukken. Om hiervoor in aanmerking te kunnen komen moeten de rijders op 1 januari 2021 24 jaar of jonger zijn en mogen voor 2019 niet hebben deelgenomen aan WTCR-events.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws