Oliver Solberg naar Hyundai Motorsport

Deze morgen kondigde Hyundai Motorsport aan dat Oliver Solberg en Ole Christian Veiby de twee rijders zijn die komend seizoen voor het Zuid-Koreaanse merk in WRC 2 zullen aantreden. Beiden doen dit aanvankelijk aan het stuur van de Hyundai i20 R5, maar ergens halverwege het seizoen, wanneer deze beschikbaar komt, zullen ze de overstap maken naar de gloednieuwe Hyundai i20 N Rally2 wagen die vorige maand reeds met succes getest werd.

Het exacte schema van 2021 voor Solberg, genavigeerd door Aaron Johnston en dat van Veiby, genavigeerd door Jonas Andersson, wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

“Het feit dat ik komend seizoen voor Hyundai Motorsport rij is ronduit schitterend nieuws en bijzonder spannend trouwens. Ik kom bij een uitstekend team terecht want twee maal op rij de titel bij de constructeurs pakken doe je niet zomaar. Ik kijk er dan ook naar uit om in de i20 R5 te starten en daarna over te schakelen naar de nieuwe i20 N Rally2 wagen,” laat de jongste van de Solberg familie weten.

Andrea Adamo, teambaas bij Hyundai Motorsport: “We hebben voor de tweede opeenvolgende keer de titel bij de constructeurs behaald en het is voor ons dan ook zeer belangrijk dat we onze toewijding aan jong, opkomend talent bevestigen. We zijn verheugd om Oliver Solberg te verwelkomen en dat hij zich bij Ole Christian, met wie we dit jaar al eerder hebben samengewerkt, kan voegen. Beiden zijn toptalenten en zeker en vast een must om in het oog te houden.”

(Persbericht (aangepast) en foto’s met dank aan Hyundai Motorsport.)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws