De startvolgorde voor morgen is gekend na de proloog

Nasser Al-Attiyah reed de snelste tijd op deze korte openingsproef van de Dakar Rally. Hij was echter niet de enige met een tijd van 5:48, ook Brian Baragwanath in de Century CR6 reed deze tijd op de 11 kilometer lange proef. Yazeed Al Rajhi moest vrede nemen met de derde tijd op 8s van de snelste heren. Bernard Ten Brinke en Tom Colsoul reden knap een vijfde tijd op 14s.

Sébastien Loeb in de nieuwe Prodrive Hunter eindigde 10de, zijn teamgenoot Nani Roma eindigde 15de. Carlos Sainz moest als eerste de baan op en eindigde 28ste. (UITSLAG)

286 voertuigen zullen de start nemen aan deze Dakar Rally: 101 motorfiesten, 16 quads, 64 wagens, 61 lichtgewicht voertuigen waaronder 44 SSV’s en 44 vrachtwagens. Daarnaast starten ook nog eens 23 voertuigen in de Dakar Classic. Al deze deelnemers vertegenwoordigen 49 landen.

Foto: A.S.O./F.Gooden/DPPI

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws