Veel schade en tijdverlies voor Van Loon op eerste etappe

Erik van Loon en Sébastien Delaunay beginnen sterk aan de eerste etappe. Met tussentijden in de top tien lijken zij op weg naar een goed resultaat. Tot zij in het stof van een motorrijder terecht komen. In het stof raken zij twee grote stenen op hoge snelheid en er is veel schade aan de Toyota Hilux. Nadat zij hulp hebben gekregen van de T5-truck, kunnen zij verder. De finish is bereikt, maar het tijdverlies is enorm.

“Dit is erg frustrerend,” zegt Van Loon. “De Dakar duurt 12 dagen, we begonnen goed en deden niets geks. Door het stof raken we twee stenen en is praktisch de gehele rechtervoorkant kapot. Gelukkig lukt het om de auto weer rijdend te krijgen, met de hulp van de mannen in de T5-truck. Zonder Dave, Bob en Rob was het niet gelukt, dus bedankt mannen! Nu wordt het hard werken in het bivak om alles weer goed te krijgen voor morgen. De kans op een goede klassering is nu ver weg, maar als dit de eerste dag is dan kan er nog veel gebeuren. We gaan ons best doen om goede dagresultaten te rijden.”

De tweede etappe gaat van Bisha naar Wadi Ad-Dawasir. De stage is 457 kilometer lang met veel zand en de eerste duinen van deze Dakar Rally. De eerste auto start 8:45u (6:45u Nederlandse tijd) en wordt rond 14:04u (12:04u Nederlandse tijd) aan de finish verwacht.

Foto: Van Loon Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws