Circuit Zolder & Skylimit Events stellen u de Belcar Skylimit Sprint Cup voor.

Door het gebrek aan een budgetvriendelijke instapklasse voor sprint races wordt het steeds moeilijker voor een hobby piloot om de stap naar de racerij te zetten. Daarom sloegen Circuit Zolder en Skylimit Events de handen in elkaar om autosport bereikbaarder te maken voor iedereen.

Er worden drie manches georganiseerd: 8-9 mei bij het New Race Festival, 1-3 juli bij de 24 Hours of Zolder en op 11 november tijdens de Race Promotion Day. Elk evenement zal bestaan uit twee kwalificatie sessies van 30 minuten en twee wedstrijden van 30 minuten. Bandenkeuze is vrij en het inschrijfgeld werd bewust laag gehouden.

Er zijn vijf klassen voorzien:

In de klasse tot 1000cc zullen we een strijd zien tussen de Peugeot 107, Toyota Aygo/Yaris, Citroen C1,…

Klasse 2 tot 1600cc is er voor de Suzuki Swift, Toyota MR2, Honda Civic, Ford Fiesta,…

In klasse 3 zal het een strijd worden tussen de Renault Clio, BMW 325i, Mazda MX5, Peugeot 206, Lotus Elise,…

Klasse 4 zal voorbehouden zijn aan de zwaardere toerisme wagens zoals de BMW M3, Seat Leon, Peugeot 308, BMW M235i,… De toerismewagens met een turbo moeten wel minstens vijf jaar oud zijn.

Als laatste is er klasse 5 voorbehouden voor GT’s van 2501 tot 3600cc, in deze klasse zijn turbo’s niet toegelaten.

Meer informatie vindt u op: www.belcarsprintcup.be. Contact: info@skylimitevents.com

(persbericht, foto met dank aan Circuit Zolder)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws