Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul uit elkaar?

Deze morgen verscheen er schokkend nieuws vanuit de rallywereld. Thierry Neuville liet in een instagrampost weten dat hij zijn trouwe copiloot Nicolas Gilsoul bedankt voor zijn bewezen diensten. Zijn zitje zal ingenomen worden door Martijn Wydaeghe.

Nicolas Gilsoul navigeerde Thierry Neuville al 10 jaren en loodste hem door de vele WRC-wedstrijden heen, wat hem tot één van de top co-piloten maakt. Of deze keuze dan ook doordacht is als Neuville dit jaar zijn eerste wereldtitel wilt behalen, valt natuurlijk af te wachten. Wat de reden is van deze plotse ommezwaai, werd nog niet bekend gemaakt. Wat we wel met zekerheid weten is dat we Nicolas Gilsoul het beste wensen in zijn verdere carrière.

Martijn Wydaeghe, 28 lengtes jong, zal dus vanaf de Monte Carlo het rechterzitje innemen bij Thierry Neuville. Martijn heeft dan ook al jarenlange ervaring in zowel de WRC-wedstrijden, maar ook in het Belgisch Kampioenschap is hij zeker geen onbekende. Zo navigeerde hij al voor Craig Breen, Guillaume De Mevius, Chewon Lim en ook bij verschillende testen tekende hij al present.

Op het moment van schrijven is het gissen naar de reden van de breuk tussen Neuville en Gilsoul. Is het tijdelijk, definitief, maar ook waarom … Op deze vragen zullen we vandaag of morgen ongetwijfeld de betrokken partijen een antwoord krijgen.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws