Yaris WRC in vergelijkbare livery als de GR010

Niet alleen stelde Toyota GAZOO Racing afgelopen nacht de nieuwe GR010 Hybrid Hypercar voor het FIA WEC voor, ook het World Rally Team van het Japanse merk presenteerde de nieuwe livery voor de Toyota Yaris WRC.

De nieuwe look van de wagen is dan ook vergelijkbaar met die van die GR010 gezien ook bij de Yaris WRC middels de letters ‘GR’ een verwijzing wordt gedaan naar het onderlinge verband tussen de rallywagens en deze voor de openbare weg (GR Yaris). Met uitzondering van de livery werd er aan de wagen in principe weinig tot niets gewijzigd vermits de nieuwe technische voorschriften voor het kampioenschap in 2022 worden geïntroduceerd.

Identiek aan vorig jaar zullen de drie Toyota Yaris WRC ook nu voor Sébastien Ogier/Julien Ingrassia, Elfyn Evans/Scott Martin en Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen zijn.

Het World Rally Championship 2021 wordt volgende week op gang getrokken met de Rally van Monte-Carlo.

Persbericht (bewerkt) en foto’s met dank aan Toyota GAZOO Racing WRT.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws