Toyota GAZOO Racing introduceert de GR010 Hybrid Hypercar

Toyota GAZOO Racing heeft zijn geheel nieuwe GR010 Hybrid Le Mans Hypercar, die dit jaar ingezet zal worden in het FIA World Endurance Championship, onthuld.

Zo’n 18 maanden hadden de ingenieurs in Keulen, in samenwerking met de experts van de elektrische hybride aandrijflijn in Japan, nodig om de GR010 Hybrid Hypercar te ontwikkelen. De wagen is uitgerust met een krachtige vierwielaangedreven hybride race-aandrijflijn, met een 3,5 liter V6 twin turbomotor die een slordige 680 pk op de achterwielen zet en dit in combinatie met een motorgenerator van 272 pk op de vooras. Het totale vermogen werd echter beperkt tot 500 kW. De iconische letters ‘GR’ werden in de opvallende nieuwe look van de wagen verwerkt en dit om de sterke band tussen de racewagens en deze van de openbare weg aan te halen.

Toyota GAZOO Racing gaat zijn negende seizoen in de WEC in en doet dat opnieuw met Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez in de #7 GR010 terwijl Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley racen in de #8. Nick de Vries blijft test- en reserverijder.

In vergelijking met de TS050 is de nieuwe GR010 wel 162 kg zwaarder en heeft 32% minder vermogen. De verwachtingen zijn dan ook dat een rondje Le Mans zo’n 10 seconden langer gaat duren.

“Iedereen kijkt er enorm naar uit om de GR010 voor de eerste keer te zien racen en het is natuurlijk fantastisch wanneer je voor de eerste keer in een nieuwe racewagen kan rijden en wennen aan de kleine verschillen. Maar ik ben aangenaam verrast hoe goed dat de wagen aanvoelt na slechts enkele dagen testen. Als je bekijkt hoe deze ontwikkelingen in de toekomst vertaald zullen worden naar de wagens voor het dagdagelijks verkeer, geeft het een fantastisch gevoel dat je daar deel van kan uitmaken. Als wereldkampioen aan een nieuwe seizoen beginnen is tof, het winnen van een titel is één ding, die behouden een ander en dat is dan meteen ook het doel voor 2021 … en Le Mans natuurlijk,” aldus een super gemotiveerde Mike Conway.

Persbericht (bewerkt) en foto’s met dank aan Toyota GAZOO Racing & WEC.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws